Onze partners

Slotenmaker Alarmlijn

Zoeken

Pensioen

Het is erg belangrijk om na te gaan of er voldoende pensioen wordt opgebouwd en of er een aanvulling noodzakelijk is. Dit laatste kan middels een lijfrente/spaar verzekering of een bancair lijfrente/spaarrekening.

Bovendien kunnen er allerlei zaken spelen die je pensioen kunnen beïnvloeden, zoals trouwen, verhuizing, geboorte, promotie, tijdje naar het buitenland, stoppen met werken etc.

Ook wettelijke wijzigingen, denk bijvoorbeeld aan het verhogen van de AOW leeftijd, hebben invloed op uw pensioen.

Overlijdensrisico

In het verleden kreeg iedereen van de overheid een basisuitkering, de ANW. Tegenwoordig moet je aan strenge voorwaarden voldoen om hier nog voor in aanmerking te komen. Door middel van een risicoverzekering kun je er voor zorgen dat de nabestaande in elk geval financieel goed verzorgd achterblijft. Als gevolg van de toenemende concurrentie zijn de premies voor deze verzekeringen de laatste 2 jaar enorm gedaald.

Een risicoverzekering wordt bijvoorbeeld gebruikt voor:

  • (gedeeltelijke)aflossing van de hypotheek
  • extra vermogen voor de opvang van de kinderen
  • extra pensioen voor de nabestaande

Uitvaartverzekering

Een standaard uitvaart kost tegenwoordig al gauw een € 7.500.

Om nabestaanden niet met financiële problemen achter te laten, is het aan te raden om hiervoor een uitvaartverzekering te sluiten.

Je hebt de mogelijkheid dit risico in natura te verzekeren, waarbij de uitvaart/crematie volgens gemaakte afspraken wordt geregeld, of een bedrag in euro’s.